ponedjeljak, 6. siječnja 2014.

PRIPREMA NOKTA

Proces pripreme nokta je isti i kod geliranja i kod nadogradnje ili izlivanja noktiju,i ujedno i najvažniji dio posla. Od pripreme nokta najviše ovisi trajanje i kvalitet geliranih ili umjetnih noktiju, dakle , obratite pažnju !

 1.Prvo i najvažnije : dezinfekcija ruku . Nikako se ne smije zanemariti, s obzirom da je opšte poznato koliko bakterija nosimo na rukama i ispod noktiju, ukoliko ne želite udisati te bakterije ili prenjeti ih priborom na ostale klijentice obavezno uraditi dezinfekciju ruku. Preporučujem korištenje alkoholnog antiseptika za ruke, možete ga nabaviti u svakoj apoteci.

 

 2.Potisnuti kožicu nokta potiskivačem zanoktica.Ostatak kožice na noktu je najčešći uzročnik odizanja gela sa nokta. Mozete koristiti metalni, ili za početak jednokratne štapiće drveta ruže koji se mogu kupiti u svakoj parfimeriji, tako ćete biti sigurniji da nećete klijentici nanijeti bol ili oštetiti kožicu. Savjetujem izbjegavanje sječenja kožice osim ukoliko nije baš neophodno, vjerovali ili ne redovnim potiskivanjem i hidratacijom postaje sasvim neprimjetna i dakako urednog i zdravog izgleda. Jednom odsječena kožica apsolutno uvijek će ponovo izrasti.

 

  3. Matiranje nokatne ploče. Cure, potrudite se imati na umu da svim vašim klijenticama njihovi nokti trebaju i nekad poslije kada odluče prestati sa geliranjem,što znači : ne smijete preturpijati prirodni nokat.Dovoljno je lagano i bez pretjeranog pritiska nekoliko puta preći preko nokatne ploče turpijom granulacije 120 ( na svakoj turpiji obično piše granulacija, ako koristite one 80/120, 120 bi vam bila ona nježnija strana ), tako da površina nokta bude matirana i bjeličasta. Opet obratite pažnju na predio oko kožice. Otprašite detaljno nokte četkicom.

 

 4. Dehidracija nokta. Na matiran nokat nanijeti dehidrator, ili nail prep, zavisno od proizvođača. Dehidrator je proizvod koji otklanja uljane tragove i čisti nokat
čineći ga boljom podlogom za gel. Osim toga većina ih sadrži i sastojke koji sprečavaju nastanak i razvoj gljivica.

Spremni ste za geliranje ! 

 

Nema komentara:

Objavi komentar